14 Mayıs 2021

ŞEYTANIN GELİNİ - STEPHANİE LAURENS (CNYSTER #1)

Size en sevdiğim aristokrat aileyi tanıtmama ve bu yorumun bayağı eğlenceli olacağını bildirmeme izin verin. Zira cemiyetin onlara taktığı Bar Cynster lakabı ile ünlü 6 erkek ayaklarınızı yerden kesecek. Hepsinin kendine özgü lakapları var. Size aşağıda soy ağacının olduğu bir görsel daha göstereceğim ama öncelikle grubun lideri, en kötü şöhretli üyesi Şeytan'ı yani St. Ivens Dükü ile tanıştırayım. Kendisi benim favorim, aslında Cynster erkeklerinin hepsi benim favorim.

Eğer aradığınız, ne istediğini ve nasıl alması gerektiğini bilen bir adamsa doğru adrestesiniz! Laurens'in erkekleri hep kararlı, inatçı, aşık ve tutkulu. Sıradanın aksine bu sefer kadınlar evlilikten uzak, erkekler onları Leydileri yapmaya kararlı. 
Öyleyse hazır mısınız? Hadi başlayalım Şeytan ve Honoria'ın hikayesine!


& KÜNYE &

ORİJİNAL ADI:   DEVİL'S BRİDE
YAZAR:  STEPHANİE LAURENS
SERİ:  CYNSTER #1
YAYINEVİ:  ARTEMİS YAYINLARI
ÇEVİRİ:  SOLİNA SİLAHLI
TÜR:  HİSTORİCAL ROMANCE - ROMANTİK TARİHİ KURGU
SAYFA:  390



& ALINTILAR &

                                                                        💢💢💢
"Kendi adınıza karar vermeniz çok kolay ama işin içine başkaları girince, kararlarınızı sorgulamanız da çok doğal. Özellikle işin içinde bir Cynster varsa. Hele ki bu Şeytan Cynster'sa işiniz iki katı zorlaşıyor."
"O despotun teki." dedi Honoria.
Louise güldü. "O konuda tartışmaya girmem. Bütün Cynster'lar diktatörlüğe meyillidir ama Şeytan hepsine hükmeder."

                                                                        💢💢💢
"Hayır mı? Siz hovardasınız. Hovardalar hayır demez!"
Şeytan yüzünü ekşitti. "Bu doğru değil."
"Bunca zamandır kadınlarla yatıyorsun. Ne yapacağını öğrenmiş olmalıydın!"
"Sizinle bu şekilde olmasını istemediğimi söylemeye çalışıyordum."

                                                                        💢💢💢

"Sizi seviyorum. Bugüne dek kimseyi sevmediğim kadar seviyorum. Mantığın ötesinde bir sevgi bu. Gitmenize, sizi elimden almalarına asla izin veremem. Kendinizi hayatınızın akışına bırakmak gibi bir şey bu. Çünkü siz benim hayatımsınız."

                                                                        💢💢💢


& TANITIM BÜLTENİ &



                                               O, RÜYALARININ ERKEĞİ MİYDİ? 
                                   MELEK KILIĞINDA BİR ŞEYTAN MIYDI YOKSA?


Cynster ailesinin en kötü şöhretli üyesi Şeytan, gözü kara dadı Honoria Wetherby ile uygunsuz bir durumda yakalandığında, genç kadına evlenme teklifi ederek herkesi şaşırtır. Hayatı skandallarla dolu bu çapkının evleneceği kimsenin aklına gelmezdi. Sosyetenin önde gelen anneleri, İngiltere'nin bu em gözde bekarını elden kaçırdıkları için yakınırken, Şeytan'ın sinsi kuzenleri ise düğün tarihi konusunda bahse giriyordu. 
Ancak Honoria, toplumun beklentilerine boyun eğecek bir kadın değildi. Ve sırf bir adamla, gizlice ve tek başına buluştuğu ortaya çıktı diye onunla evlenemezdi. Güzel Honoria'nın asıl tutkusu macera yaşamaktı. Cynster ailesinden genç bir kuzenin cinayetini çözmek bu duygusunu biraz olsun tatmin etmişti. Cinayet çözülünce de Honoria dünyayı gezmeye karar verir. Ancak bu planı Şeytan'a duyduğu dizginlenemeyen arzu, onu çok farklı bir heyecanın pençesine düşürecekti.


                                              "Hissettirdikleri, nefeslerimizi kesiyor.
                         Aşk sahneleri karşı konulamaz. Laurens'ın hikayeleri parlıyor."
                                             
                                                      PUBLİSHERS WEEKLY





& KİTAP YORUMUM &


Size en sevdiğim Cynster erkeğini anlatmaya geldim!

Öncelikle serinin ilk 3 kitabı Artemis yayınlarından çıktı. Şeytan, Vane ve Demon'un kitapları var ama Demon normalde serinin 4. kitabı, yayınevi Skandal'ın (Richard) kitabından önce onu çıkardı. Her neyse. Bar Cynster'ı size anlatacağım ayrıca aile tablosu her kitabın başında yer alıyor. Bir de çeviriden kaynaklı lakapların hepsi ilk kitap Şeytanın Gelinin de Türkçe ama diğer kitaplarda İngilizce geçiyor bu yüzden kafanız karışmasın. 

BAR CYNSTER

6 tane Cynster kuzenine sosyetenin verdiği bir lakaptır. Liderleri Devıl yani Şeytan. Şimdi kimin kim olduğunu size aktaracağım, aynı zamanda ilk kitaptan karıştırmayın diye orada geçen Türkçe çeviriyi de belirteceğim ama diğer kitaplar hep İngilizce lakapları ile bahsettiği için unutmayın, önemli olan onları bilmeniz :D

Slyvester Sebastian Cynster, 6. St. Ivens Dükü, DEVİL (Şeytan)
Spencer Cynster, VANE (Fırıldak)
Harry Cynster, DEMON (İblis)
Richard Cynster, SCANDAL (Skandal)
Rupert Cynster, GABRİEL (Cebrail)
Alasdair Cynster, LUCİFER (Lucifer)

Bir açıklama ekleyim, tabloda hepsinin soyadı Cynster değil o yüzden kafanız karışmasın. Ama Cynster Soyuna dahiller ve o adı hepsi gururla taşıyor.

Devil ve Scandal kardeş anneleri ayrı. Vane ve Demon kardeş. Gabriel ile de Lucifer kardeş. Zaten her kitapta samimiyetlerini falan fark ediyorsunuz ama şimdi gelelim Şeytanın Gelini romanına :D

Söylemekten gurur duyuyorum, Laurens muhteşem bir seri yaratmış. Ailenin erkekleri hep diktatör, ataerkil, ortama hakim, hovarda, çapkın, eğlenceli, kararlı ve aşık olunca da peşini bırakmıyorlar. Bütün kadınların aradığı karışım bu erkeklerde :D Eninde sonunda yola gelip istediklerini ne pahasına olursa olsun alıyorlar. 

Kadınları ise hep anaerkil, baskın, cemiyette sözleri önemli, hep birbirlerine destekler ve kitaplarda da geçiyor, "Bir Cynster erkeğini yalnızca bir Cynster kadını idare eder." diye bir söz ve imalar. Ailenin de sloganına bakarsak zaten bunu anlarız, ne kadar kontrollü ve almaya meyilliler, vahşiler.
Sloganları, Sahip ol ve elinde tut. :D

Honoria toplumun aksine dadılık yapmayı seviyor ve yeni yetiştirilecek genç leydilere yardımcı oluyor. St. İvens topraklarında bir asilin ailesine yardımcı olurken dönüş yolunda yerde vurulmuş genç bir adam görür ve ona yardım etmeye çalışır. O sırada Demon ile karşılaşır ve beraber ormandaki bir kulübede yaralının yavaş yavaş can vermesine şahit olurlar. 
Yaralı adam en genç Cynster Tolly'dir ve Devil kuzeninin ölüm anında onun yanında kalmıştır. Tolly vurulmuştur. Ertesi sabah onları kulübede Honoria'nın dadılık yaptığı aile ile Vane ile Tolly'nin abisi Charles onları yalnız basınca işler karıştı. 

Burası giriş, devamında Devil orada Honoria'nın nişanlısı olduğunu açıklayınca herkesi şaşırttı. Çünkü kimse onun evleneceğini asla düşünmezlerdi üstelik kadından kimsenin haberi yokken :D

Görüyorsunuz ya Devil bir şeye karar verip alana kadar asla durmuyor. Honoria onun evlilik teklifini kabul etmediğini hatta teklif bile olmadığını ısrarla söylemesine rağmen etkilemiyor. Üstelik kendisi de Devil'i arzuladığı için, sırf korkuları yüzünden reddetmesi bir işe yaramıyor. Hem Devil ona Tolly'in cenazesi için ailesinin yanında olmasını söyleyince kabul ediyor. Vee Honoria bütün aileyle böyle tanışmaya başlıyor ve onların bu kuvvetli aile bağlarından çok etkileniyor. 

Bar Cynster ise onların evlilik tarihleri ve ilk varise hamile kalacağı zaman üzerinde bahis oynuyorlar :D Çok komikler :D Tolly'in katilinin peşine de düşüp bir nevi ava başlıyorlar, üstelik Honoria da macera sevdiği için Devil ile beraber o da katili arıyor. 

İlla ki çeviri de sıkıntı vardı, başta lakaplar olmak üzere. Bir de Devil ve Honoria birbirlerine genelde siz diye hitap ediyorlar bu bazı okurların komiğine ve tuhafına gidiyor ama benim aşırı gitmedi. Orijinal dilde de böyle yazıldı büyük ihtimalle, onların Dük/Düşeş resmiyetini ön plana çıkarmak için diye düşünüyorum. Kitap bir nefeste akıp gidiyor. Macera, tutku, aşk, aile bağları bir arada. 

Zaten yazar bu aileyi ve karakterleri öyle güzel anlatmış ki hepsini ayrı ayrı kusurları ve her şeyleriyle sevmemek mümkün değil. Ben ne kadar anlatsam da okuyup o satır aralarını birebir yaşamak gerekiyor. Laurens'in her kitabında mutlaka bir katil, cani, hırsız, hain vs oluyor o yüzden çok da akıcı. Aşkları tamamen ayrı bir olay ne desek az :D

Siz beni dinleyip okuyun sevgili okur emin olun aradığınızı bulacaksınız. <3



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder