31 Mayıs 2021

DÜŞÜŞ - LAUREN KATE ( FALLEN #1 )

DÜŞÜŞ, YASAKLANMIŞ BİR AŞKIN BÜYÜLEYİCİ HİKAYESİ

Okuduğum en ama en büyüleyici ve fantastik aşk hikayesi! BAYILDIM!
Lucinda ve Daniel, binlerce yıl süren bir aşk yaşıyor. Bence hiç kimse Daniel Grigory kadar güzel sevemez ve hiç kimse Lucinda Pierce kadar aşkına sahip çıkamaz. Aynı zamanda tam tersi de. İkisi de aşklarının arkasında, ne kadar uzun sürse ve hiçbir zaman tam anlamında birbirlerine kavuşamasalar bile hiç vazgeçmiyorlar. 
İkisinin aşkı da lanetli.
Daniel binlerce yıl yaşamaya ve onun ölümünü tekrar tekrar izlemeye mahkum.
Lucinda hiç hatırlamadığı aşkının yaşadığı acıdan habersiz her 17 yaşında ölüp, yeniden dünyaya gelmeye mahkum.

Ben okurken bütün seriyi ve bitirdiğimde duygulandım ve elbette hayran kaldım. Kim kalmaz ki? Kim binlerce yıldır süren bir aşkın acısını çeker ki? Bir gün kavuşma umuduyla aşkın peşinde kim bunları yaşamaya razı olur?
Şimdi size onları anlatacağım, okurken ağlamaya da hazır olun.

 

& KÜNYE &

ORİJİNAL ADI: FALLEN

YAZAR: LAUREN KATE

YAYINEVİ:  EPSİLON YAYINLARI

ÇEVİRMEN: EREN ABAKA

SERİ:  FALLEN

TÜR:  FANTASTİK

SAYFA: 384



& ALINTILAR &


                                                                         💞💞💞

Korkuyor muydu? Tabi ki hayır. Daniel ile birlikteydi. Sonunda, onun kollarında.

                                                                         💞💞💞

Cam daha çok netti, anlaşılması kolaydı. Sanki o dört işlemdi de, Daniel yüksek matematik. Ve Luce basit bir ispat için gerekli yolu bulmak bazen bir saat sürse de yüksek matematiği her zaman sevmişti."

                                                                         💞💞💞

"Zaten şimdiye kadar çok uzun süre beklemek zorunda kaldım."

"Ne kadar uzun?"

"Senin her şeye değdiğini unutacak kadar uzun değil. Her fedakarlığa. Her acıya."

                                                                         💞💞💞

Bedeninde tuhaf bir his uyanıyordu, bütün önceki hayatlarında ve Daniel'e karşı hissettiği daha önce pek çok kez yok edilmiş aşkından beslenen bir his. Bu his Luce'da Daniel'in yanında durup savaşma isteği uyandırdı. Hayatını onunla geçirecek kadar uzun süre yaşayabilmek için savaşma isteği. Her şeyi riske atmaya değecek kadar iyi, asil ve güçlü tek şey için savaşma isteği. Aşk uğruna savaşma isteği.

                                                                         💞💞💞



& TANITIM BÜLTENİ &


             BAZI MELEKLER DÜŞMEYE MAHKUMDUR. DÜŞÜSE HAZIR MISINIZ?



Luce Daniel'ı gördüğü an tuhaf ama tanıdık bir hisle sarsıldı. Onda bilindik bir şeyler vardı. Yeni okuluna adımını attığı ilk gün onun diğerlerinden farklı olduğunu anlamıştı. Fakat Daniel anlaşılmaz bir şekilde ona karşı mesafeliydi. Luce ise pervane misali ateşe taparcasına onun çekim alanına girdiğini biliyordu.

Hislerinin peşine düşüp gerçeklerle yüzleşmeye hazır mıydı?

Küçücük bir sır hayatlarını ne yönde değiştirecekti?

Cevaplar gerçekleri anlamlandırmada yeterli olacak mıydı?


& KİTAP YORUMUM &


Fantastik romanlarda en sevdiğimin düşmüş melekler olduğunu söylemiştim. Bu tür de ise en sevdiğim Düşüş serisi. Lise yıllarında sadece 2 kitabını okuyup daha sonra devamını bulamayınca yarım kalan seriyi geçtiğimiz aylarda tamamladım. Keşke daha önce kitapları toplayıp okusaydım çünkü olağanüstüydü! Bence hiçbir aşk hikayesi bu kadar acıklı ve romantik ve dayanılmaz ve güzel olamaz. Edward ve Bella da kimmiş? Siz Lucinda Ve Daniel'i tanımadan en büyük aşkın o vampirler olduğuna inanmayın canlarım. Size bu çifti tanıtırken nasıl zevk aldığımı anlatamam!


İlk kitaba göre spoi vermemeye çalışarak anlatıyorum. Luce (Lucinda) küçüklüğünden beri gördüğü gölgeler yüzünden uzun süren bir psikolog geçmişine sahiptir. En sonunda eski lisesinden hoşlandığı bir çocukla parti sonrasında yakınlaşmaya çalıştığında o gölgeler yine ortaya çıkar ve yangın sonucu çocuk ölür. Sonuç olarak şuan adını hatırlamıyorum ama böyle sorunlu gençlerin okuduğu yatılı bir liseye kaydı yapılır. Tabi buradaki çocukların yarısı düşmüş melek ve Lucifer'ın tarafını seçen şeytanlar ve nefilimler ile dolu. Onlardan haberi olan insanlar ve buna göre yardım edenler. 

Daniel ilk karşılaştıklarında ona hareket çekmiş biri :) Adam artık onun ölmesine dayanamıyor ama yine de peşinden ayrılamıyor. Gabbe, Arriane, Cam, Roland... daha fazlası ile. Diğer düşen ve Cennet ile Cehennem arasında taraf seçmeyen herkes de bu ikisi etrafında yıllarca bulunmuşlar. Cam Şeytan'ı seçse de o da iyilerden biri bence ama okudukça fark ediliyor.  

Daniel ondan ne kadar uzak dursa da bu kısır döngünün asla kırılmayacağını bilir. Diğer herkes ise İster Melek ister Sürgün olsun Luce'un peşindedir. Birincisi Luce yıllarca süren yaşamlarında ilk kez vaftiz edilmemiştir ve Daniel onu öpmesine rağmen yanarak ölmemiştir ve bu döngünün kırılıp bozulacağına inanan bir grup kötünün peşinde olduğundan haberi yoktur. Cam ise Luce ile yakınlaşarak ona hep yanlış seçimi yaptığı için bunların yaşandığını kafaya takmış bir şekilde ona yaklaşır ama elbette Luce hep Daniel'i ister. 

Kitap sonuna doğru Luce onların varlığından, kim olduğundan haberdar olur ve güvenliği için nefilimlerin ve daha çok melek ve şeytanların olduğu başka bir okula gider bu sürede de Daniel ve Cam anlaşma yapar. Savaş arası verirler ve Luce'u korumaya çalışırlar. Özellikle onu öldürmeye kararlı bir tarikat ve cennetten kovulan Sürgün denen diğer meleklerden.

İnanmazsınız ama lisede geçmesine rağmen Düşüş'ten beri yeryüzünde olan melekler ve diğerleri hakkında bir hikaye olduğu için çok da ergen gözüyle bakmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca her seride olduğu gibi ilk kitap basit ve sıradan gelebilir, genç kurgu olması da cabası ama ben bir seri olarak o kadar sevdim ki ufak tefek eksikleri hiç önemli değildi. Asıl aksiyon serinin son iki kitabında ve ilk iki kitap bu aşkın başlangıç hikayesini anlatmaya odaklı ve Luce bütün geçmişini, yeteneklerini ve herkesi bu ilk iki de yavaş yavaş öğreniyor. Başka spoi  olmadan burada kesicem ama diğer kitaplarda ağır spoi vericem :) O yüzden siz siz olun sırf bazı okurlar yok çok sevmedim vs deyince soğumayın, unutmayın herkesin zevki ve tarzı ve bakış açısı ayrıdır ve siz kendiniz karar verin sevip sevmediğinize. Bu ikisi kalplerinize hızla ve bir daha çıkmamak üzere yer edinecek.

Şimdilik XoXo...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder