01 Haziran 2021

TUTKU - LAUREN KATE ( FALLEN #3 )


Lucinda ve Daniel'in sürekli geçmiş hayatlarından bahsediliyordu. Peki siz bunları okumaya hazır mısınız?

Azap kitabında gölgeler ile, daha doğrusu onlara Duyurucu deniyor, yolculuk yapmayı ve onları kullanmayı öğrenen Lucinda, aşklarının ve ona söylenmeyenlerin peşine düşer. Cevabını öğrenmek istediği bir sürü soru vardır ve onun kanatları altında güvende kalmak yerine kendi aşklarının geçmişine uzanan bir yolculuğa çıkar. 

Duyurucu da Bill adında bir hilkat garibesi ona eşlik eder ve geçmiş bedenlerinin içine girmeyi, o dönemde giymesi gerekenleri vs hakkında bilgi verir ama sona doğru öğreniyoruz ki o Bill... Okuyunca artık :)


& KÜNYE &


ORİJİNAL ADI:  PASSİON

YAZAR:  LAUREN KATE

YAYINEVİ:  EPSİLON YAYINLARI

ÇEVİRMEN:  KÜBRA TENEKECİ

SERİ:  FALLEN

TÜR:  FANTASTİK

SAYFA:  500



& ALINTILAR &


                                                                           💘💘💘 

Onun için ne kadar basitti. Ne kadar kolay ve hızlı bir şekilde verilmiş bir karardı. Ve her şeyin sebebi kalbinin kırılmış olmasıydı.

                                                                         💘💘💘 

Çıplak şekilde ateşin içinde yürümüş gibi hissediyordum kendimi. Yanmış. Kırılgan.

                                                                          💘💘💘 

Kalbinin sesini dinle, seni yanlış yola götürmez.

                                                                          💘💘💘 

"...Geçmişini değiştirdiğin an mı? Bu olay sana hep öyleymiş gibi görünecek. Ve ardından yaşanan her şey hep öyleymiş gibi olacak. Zaman kendi kendini toparlar. Sen de zamanın bir parçası olduğuna göre aradaki farkı anlamayacaksın."

                                                                          💘💘💘 

"Lucinda'ya olan aşkımı seçiyorum. Tercihimi tekrarlıyorum. Lucinda'yı hiçbir şeye değişmeyeceğim. Bu sonsuza kadar böyle olacak."

                                                                          💘💘💘 





& TANITIM BÜLTENİ &


         YÜZYILLAR ARASINDA SAVRULAN TUTKU, DÜŞÜŞ SERİSİ HAYRANLARINI                                       KESİNLİKLE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAK...


Luce, Daniel için canını verirdi.
Vermişti de. Hem de birçok kez. 

Zaman içerisinde, her defasında birbirlerinden kopmak zorunda kalacaklarını bilseler de Luce ve Daniel birbirlerini bulmaya devam etmişlerdi: Luce ölüyor, Daniel ise kalbi kırık bir halde tek başına kalıyordu. Fakat belki de bu şekilde olmak zorunda değildi…

Luce geçmiş yaşamlarında bir şeyin - ya da birinin - ona yardımcı olabileceğinden emindir. Bu nedenle bu hayatının en önemli yolculuğuna çıkar… 

Daniel ile olan aşkına bizzat tanık olmak ve aşklarını sonsuz kılacak yolu bulmak için kendi geçmişine gider.
Cam, melekler ordusu ve Sürgünler, çaresiz bir halde Luce’u yakalamaya çalışmaktadır, fakat hiçbiri Daniel kadar çılgına dönmemiştir. Luce’la paylaştıkları geçmiş boyunca onu takip eden Daniel, Luce’un tarihi değiştirmesi halinde olabileceklerden korkmaktadır.
Çünkü asırlar boyunca süren sevgileri sonsuza dek alevlerin arasına hapsolabilir.
 



& KİTAP YORUMUM &


SPOİLERS!!!

Bütün bir seri çok güzeldi ama Daniel ve Lucinda'nın geçmiş hayatlarından parçalar okumak, bu binlerce yıl süren aşkı anlamamız ve görmemiz gerekiyordu. Yazar Tutku ile adına yakışır bir devam kitabı yazmış. 

Lucinda geçmişine her gidişinde, farklı zamanlardaki ailelerini, farklı benliklerini keşfediyor:

Daha genç yaşlarında bir hemşire, savaşın ortasında bir genç kız, ilk çağlarda yağmur duası için kurban edilecek bir kız, güzel bir adada Daniel ile yaşayan o kadın, bir lordun şımarık kızı, çok ama çok eski Çin'de bir savaşçı... Ve benim hatırlamadığım ve kitapta geçen diğer ayrıntılar... Yani neredeyse Düşüş zamanına kadar geçmişe gidiyor ve başlarda  Bill adında bir hilkat garibesi ona yardım ediyor. En sonuna doğru onun aslında Lucifer olduğunu öğreniyoruz. Lucifer hem onunla vakit geçiriyor hem de aşkından soğutmaya çalışıyor. Ama Luce her bir benliğini tanıdıkça Daniel ile olan aşklarını daha çok hatırlıyor, daha çok hissediyor. Onun acısının ne kadar büyük olduğunu fark ediyor ve bundan şüphe duyduğu için pişman oluyor ve kendi Daniel'ine hemen ulaşmak istiyor.  Çin'deki sahnede Luce, Bill yüzünden neredeyse Yıldız İğnesi ile kendini öldürmeyi düşünmüştü onun acısına son vermek için ama oradaki o sahne o kadar duygu yüklüydü ki, o vazgeçiş... Daniel ile konuşmaları falan eminim sizin de kalbiniz dolup taşacak.


Bir yandan ise herkes Luce'a ulaşmaya çalışır, en başta Daniel. Onun nereye gideceğini hep bilir ve takip eder, aynı zaman da kendi geçmişinde de değiştirmeye çalıştığı, tamamen buhrana kapıldığı zamanları, pes edeceği zamanları yeniden görür ve Düşüş zamanının da öncesine gider. Orada ikisinin bu laneti için merhamet diler. GERÇEKTEN MUHTEŞEMDİ!!!

Bunca yıl çektiği acıya rağmen yine de aşklarını her şeyin önünde tutmaya devam etti. Düşüş başladığında ise sonunda kendi zamanına ait Lucinda'yı, Lucifer onu düşmesi için attığında yakaladı. Burada Lucifer'ın hain planından bahsetmeyecem sadece şunu bilin, geçmişi silip binlerce yıl süren bütün anıları zamandan yok etmeyi planlıyor ve bunu engellemenin tek yolu Düşüş'ün başladığı yeri bulup, yok edici Duyurucuyu açmadan ona engel olmak. Diğer kitaptaki aksiyonu hayal ediyor musunuz? Evet, çılgınca ve macera doruklarda! Nefes almadan okuyacağınıza inanıyorum!

XoXo... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder