01 Haziran 2021

BÜYÜ VE KAN - KERRİ MANISCALCO ( STALKİNG JACK THE RİPPER #3 )

Romanya'daki maceralarından sonra Wadsworth ve Cresswell, yanlarında Dr. Wadsworth ile muhteşem bir transatlantik gemisiyle, Ay Işığı Karnavalı ile birlikte New York'a yola çıkarlar. Orada çözmeleri gereken cinayetler ve araştırmalar onları beklerken, asıl gemideki tehlikelerden ve sihirbazların gösterilerinden habersizlerdir. Üstelik bir asilzade olan Mephistopheles'in Audrey Rose'a yaklaşması ile ikilimiz arasında gerginlik, güvensizlik ve en sonunda birbirleri olmadan yapamayacakları gerçeği ortaya çıkar.

Okyanusun ortasında, birbiri ardına işlenen cinayetler karnaval görevlilerini gösterirken, Audrey Rose hem katilin hem de karmaşık duygularının peşinde dedektiflik yapmaya başlar, Üstelik Thomas'ı yanlış yönlendirmeyi göze alarak!

Benim kalbim kırılmıştı Thomas'dan bir başkası ihtimaline bile!



 


& KÜNYE &


ORİJİNAL ADI: ESCAPİNG FROM HOUDİNİ

YAZAR: KERRİ MANİSCALCO

YAYINEVİ: EPHESUS YAYINLARI

ÇEVİRMEN: DENİZ BERİL BACAKLILAR

SERİ: STALKİNG JACK THE RİPPER

TÜR: HİSTORİCAL FİCTİON-GİZEM-GERİLİM

SAYFA: 480




& ALINTILAR &

                                                                        💔💔💔

"İşimiz her zaman bizim için önemli olacak. Ama benim kalbimin tek sahibi sensin, Wadsworth. Ne olursa olsun. Bunu benden ancak ölüm alabilir. O zaman bile aşkını yanımda tutmak için her parçamla savaşacağım. Şimdi ve sonsuza dek."

 

                                                                         💔💔💔

"Bana böyle bakmana bayılıyorum."
"Nasıl?"
"Beni, seni sevdiğim aynı tarifsiz aşkla sevebilirmişsin gibi."

                                                                         

                                                                       💔💔💔

"Asla, katiyen başkası için kendinden ödün verme, Audrey Rose. Doğru insan seni olduğun gibi isteyecektir. İstemiyorsa... Unut gitsin. Terazinin dengesi bozulursa her zaman bir sorun çıkıyor."


                                                                         💔💔💔

"Sence burada bir rahip var mı? Evlensek babam buna o kadar da sinirlenmez. Amcam... Ya da Bayan Harvey şahidimiz olmayı kabul edebilir."
"Bayan Audrey Rose Wadsworth, ruhumun fatihi... Sen tam bir şeytansın. Bedenime duyduğun ihtiyaç yüzünden gelenekleri hiçe saymak istiyorsun. İnan seni bundan daha fazla sevemezdim."
"Sen imkansız birisin."
"Sevilmemesi imkansız biri."


                                                                          💔💔💔

Bir katilin beyninin nasıl çalıştığını, neler arzuladığını, birinin hayatını avuçlarının arasında tuttuğunda nasıl hissettiğini bilmek hem harika hem de korkutucuydu. Kendinden emin ve hazır neşterimi tutarken, bıçağımın hızlı bir darbesiyle her şeyi nasıl sona erdireceğimi seçme gücüne sahiptim. Onu nasıl sonlandıracağımın gücüne...


                                                                            💔💔💔

"Şeytan, hepimizin içinde olan bir düzenbaz. Sık sık gerçeğin üzerini örterek insanın başka bir şeye inanmasını sağlar."


                                                                            💔💔💔

"Cesetleri açıyor, onların ölümleri arkasındaki gerçeği arıyorsun. Bulmacaları çözmek için kadavraları inceliyorsun. Ama iş dürüst olmaya gelince, umutsuz bir vakasın, sevgili kuzenim. Ona aşık olduğunu Bay Cresswell'e söyledin mi? Onu tekrar görmek için sabırsızlandığını? Yaranı her gördüğünde suçluluk hissetmesinden korktuğunu?

                                                                            💔💔💔




& TANITIM BÜLTENİ &



             "SIRADAN OLAN SIKICIDIR. SIRA DIŞIYSA UNUTULMAZDIR."




Muhteşem bir transatlantikte New York’a yolculuk yapan Audrey Rose ve Thomas, geçirecekleri bir hafta boyunca Ay Işığı Karnavalı’nın sergileyeceği sıra dışı gösterilerin keyfini çıkaracaklardır. Sihirbazlar, cambazlar, falcılar, eşsiz bir kaçış ustası…

Ancak soylu kızlar kaybolmaya ve vahşice sergilenen cesetler ortaya çıkmaya başladığında ihtişamlı yolculuğun büyüsü bozulur. Yoksa yolcuları okyanusun dalgalarından daha şiddetli sarsan bu cinayetlerin sorumlusu, kendi büyülü gösterisini mi oynamaktadır?


               "Kitabın karanlık atmosferi ve değişik karakterleri okuyucuyu büyülüyor. 
                                            Audrey Rose dişli bir kadın karakter. 
                       Onun gizem ve aşk içindeki yolculuğu herkesi hayran bırakıyor."                                                                                                  
                                                                      - KİRKUS -


                     "Bu kitabın her cümlesi muhteşem. Gösterilerin ve göstericilerin 
                                     büyüsüne kapılmamak elde değil. Ustaca yazılmış."

                                                                            - HYPABLE -



& KİTAP YORUMUM &



Cesetleri açıp neden öldüklerini çözmeye çalışıyorsun, katili bulmak için ava çıkıyorsun ama yine de aşkını itiraf etmeye gelince korkaksın bence de Audrey Rose. Hoş korkak kelimesini senin adınla birlikte anmak tamamen saçmalık orası ayrı bir konu ama... Kuzenin kesinlikle haklı. Kuzeninin onlarla birlikte bir Transatlantikte ne işi mi var? O aklı başında Liza karnavalda gösteri yapan bir adama aşık olup evinden kaçmış! Amcalarını bunu öğrenince çıldırsa da okyanusun ortasında onu yanında tutmaktan başka bir çaresi kalmaz. Merak etmeyin, Liza adamdan ayrılıyor :)

Thomas ve Audrey Rose arasında ise Mephistopholes gerginliği mevcut. Mephisto, o şeytanı tavırları ve kelimeleri ile Audrey'i baştan çıkarmaya çalışıpe flört etmeye çalıştıkça Thomas korkmaya ve endişelenmeye başlar. Çünkü ufukta Audrey için başka bir seçenek ihtimali doğmuştur ve ikisi de birbirlerine her ne olursa olsun seçme hakkı tanımaya ve yalan söylememeye söz vermişlerdi. 

Gelelim Audrey'e... Benc ekim olursa olsun Mephisto'ya herkes tutulabilir. Üstelik romantik yönden Thomas'dan başka hayatında bir erkek olmayan Audrey için farklı biri hem şaşırtıcı hem de heyecan verici oluyor. Bir süre sonra cinayetler başlayıp, her cesette tarot kartları ile mesajlar ortaya çıktıkça, ikilinin gözleri karnaval üyelerine döner. Bunu araştırmanın peşini bırakmak istemeyen Audrey, Mephisto ile anlaşma yapar. Hem kuzenini bir sihir ustasından kurtarmaya hem de katilin onlardan biri olmadığını öğrenmek için onunla sevgili gibi davranır ve bunu herkesten gizlemek zorundadır. Sonuç olarak Thomas ile gerilseler bile aslında onu ne kadar sevdiğini anlar ve başkasının mümkün olmayacağını fark eder. 

Üstelik son sahneler de onun hayatını kurtarmak için kendisini önüne attığında ve katilin onu bırakması için yalvardığında benim gözlerim doldu. Ah o son sahne! muhteşemdi. Ve New York'a geldiklerinde gemiden inmeden önce resmen vedalaşır gibi ayrılırlarken, Thomas geri dönüp ona aşkını söyledi, Liza'nın söylediklerini de duyduğu için emin oldu. Sonu tatlıya bağlanana kadar gerilmemek elde değil. Katille aynı odada kalıp savaşmayı tercih ederdim, yeter ki bu ikili bir arada kalsın :))

Seri hazır yeni final vermişken siz de çok fazla kaçırmadan okuyun derim.

XoXo...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder